Un projecte globalitzat de l'Institut Torrent de les Bruixes


Leonardo va dissenyar màquines voladores, instruments musicals, vehicles autopropulsats, robots i màquines de guerra. Alguns es coneixen gràcies als seus quaderns perquè mai els va arribar a construir. Leonardo va descriure i va esbossar idees per a molts invents centenars d'anys abans del seu temps. Però, sembla que els pocs d'ells van ser construïts i provats durant la seva vida. Tot i que les seves notes suggereixen que desitjava organitzar i publicar les seves idees, va morir abans que pogués assolir aquest objectiu. Després de la seva mort, els seus quaderns estaven ocults, dispersos o perduts, i les seves idees van ser oblidades.
Van haver de passar segles abans que altres inventors presentessin idees similars i les apliquessin a un ús pràctic.

Per crear i construir nous invents, Leonardo observava com funcionaven les màquines simples de la seva època i experimentava amb elles. A partir d'aquí introduïa canvis i així millorava el seu funcionament. O bé combinava diferents màquines simples de moltes maneres per crear unes altres que mai s'havien vist abans.
​
Actualment estem envoltats de milers de "màquines" i segur que mai t'has parat a pensar com funcionen! Som-hi doncs.

1
1
​

Heu de crear un AUTÒMAT. Tots els invents creats s'exposaran al Museu de Leonardo da Vinci.
Mireu els enllaços i els vídeos que us proporcionem i decidiu com serà el vostre autòmat. Feu una llista de tot ell material necessari per construir-lo.
A continuació heu de fer els esbossos de l'invent i descriure com funcionarà. I per últim l'heu de construir i comprovar que funciona!
Els esbossos o esquemes finals (fets en cartolina A3) s'exposaran al Museu.
La descripció del funcionament l'heu de fer com ho feia Leonardo, és a dir,amb escriptura especular. Cal fer-la en un full de paper. També bé s'exposarà al Museu. Tot plegat al costat del vostre invent.
Heu d'enregistrar tot el procés de creació en un vídeo que pujareu al vostre wix. Expliqueu pas a pas la creació de l'autòmat, indicant les descobertes que heu fet i els problemes que heu hagut de resoldre .

2
