top of page

La pintura de l'època Medieval havia estat una pintura (amb alguna excepció) religiosa, on s'utilitzava una perspectiva jeràrquica, és a dir, es representava a un gran tamany la figura més important des del punt de vista religiós o social. El paisatge no tenia importància, en tot cas omplia d'una forma plana el fons de la composició. No havia perspectiva.

​

En la pintura del Renaixement els artistes europeus van començar a pintar imatges realistes del món. Van aprendre a pintar persones i animals reals i es van convertir en experts en crear la il·lusió de profunditat i distància en parets i teles planes, mitjançant les tècniques de la perspectiva lineal. 

​

Quan Leonardo tenia 14 anys va entrar com alumne en el taller de pintura de Veroccio, un artista molt important a Florència que treballava per a la família Médicci (recorda que era una família poderosa i rica de la ciutat-estat de Florència).

Leonardo va començar com aprenent netejant pinzells, però de mica en mica va aprendre a dibuixar amb perspectiva lineal, a pintar amb la nova tècnica de l'òleo, la química dels colors, etc i als 6 mesos ja va fer la primera gran obra "L'adoració dels Reis Mags", què va deixar inacabada.

 

Han sobreviscut al temps un nombre molt petit de pintures de Leonardo. En part perquè sempre estava experimentant tècniques noves i li costava molt donar per finalitzades les obres. No obstant això, aquests pocs treballs, juntament amb els seus quaderns de notes -que contenen dibuixos, diagrames científics i els seus pensaments sobre l'essència de la pintura- han estat una gran aportació per a les generacions posteriors d'artistes. Per exemple, va inventar la tècnica de l'Sfumato. 

​

A continuació teniu algunes de les obres que ens han arribat de Leonardo da Vinci (si cliqueu a sobre obtindreu més informació):

Heu d'escollir una de les obres anteriors, perquè...

kt3w5mvcmqrk2shdp455.jpg

Us heu de documentar sobre l'obra escollida. Al carrusel d'imatges teniu un enllaç, però podeu buscar d'altres.

En un document de Google-Drive heu de fer una petita fitxa que contingui: el títol, una imatge, una descripció del que es veu al quadre  (us podeu guiar per la informació que trobeu, però la redacció ha de ser vostra, amb les vostres paraules), quins colors predominen, quines emocions us desperta la pintura i tot allò que a vosaltres us sembli interessant d'explicar.

f3dc30a0ecc82f3c325f4986c45df104.jpg

1

kt3w5mvcmqrk2shdp455.jpg

Heu de pintar a l'oli sobre tela  la vostra versió particular de l'obra escollida. A internet podeu trobar idees per a versionar pintures, però podeu decidir fer la vostra versió com l'original. En tot cas, aquí teniu un enllaç perquè doneu un cop d'ull.

No us amoïneu, us donarem tot el material necessari i també us explicarem la tècnica per pintar a l'oli.

Totes les pintures generades pels grups formaran part del Museu de Leonardo da Vinci que heu de construir.

Heu d'anar registrant amb fotos i/o vídeo    tot el procés de creació. Aquest material l'heu de penjar a la vostra pàgina wix acompanyat d'un relat que expliqui el  procés, les dificultats que  heu tingut, etc.

f3dc30a0ecc82f3c325f4986c45df104.jpg

2

kt3w5mvcmqrk2shdp455.jpg

Heu de teatralitzar  l'obra escollida.  És a dir, heu de representar el quadre (sigui real o versionat). Per tant heu de pensar com fer l'escenari, el vestuari, etc.  Mireu aquest enllaç com a exemple.  Heu de fer una foto de l'escenificació.

Totes les fotografies generades pels grups formaran part del Museu de Leonardo da Vinci que heu de construir.

Heu d'anar registrant amb fotos i/o vídeos tot el procés de creació. Aquest material l'heu de penjar a la vostra pàgina wix acompanyada d'un relat que expliqui el  què heu anant fent, quines dificultats us heu trobat, etc.

f3dc30a0ecc82f3c325f4986c45df104.jpg

3

Rúbriques:

bottom of page